Ook de wereld van mediaproducties is onderhevig aan vernieuwing en innovatie, waar je als onderneming maar beter op in kunt spelen. En dat is eenvoudiger dan je wellicht denkt. In deze blog vertellen we je alles over Direct Mailings.

Aangezien we tegenwoordig worden doodgegooid met reclame en advertenties, is een persoonlijke benadering belangrijker dan ooit. Want zeg nou zelf, ook jij vindt het fijn om persoonlijk aangesproken te worden op onderwerpen die voor jou interessant zijn. Een Direct Mailing (DM) is dé manier om je communicatie te personaliseren.

Effectieve communicatie

Over het algemeen geldt hoe persoonlijker je communicatie, hoe beter. Het succes van je communicatie hangt af van de mate waarin de klant de boodschap relevant vindt, zich aangesproken voelt en hoe dat contact ervaren wordt. De DM is daarvoor een uitermate geschikt.

Niet alleen zijn de mogelijkheden voor gepersonaliseerde online mailings enorm gegroeid, ook de offline DM die in je brievenbus beland, is nog steeds erg krachtig en effectief. Tegenwoordig heb je als organisatie veel informatie over de wensen, voorkeuren en behoeften van consumenten, zodat je je DM volledig daarop af kunt stemmen.

>> Innovatie in drukwerk

Voordelen van direct mailing

Een DM, zowel online als offline, heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van massacommunicatie, zoals advertenties, radio en TV commercials.

  • Selectief: een DM is gericht aan een vooraf geselecteerde groep mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd is in je product of dienst.
  • Persoonlijk: een DM bevat een persoonlijke boodschap, afgestemd op de wensen en behoeften van de ontvanger.
  • Kleine oplagen: een DM wordt gemaakt in kleinere, gerichtere oplages, waardoor er meer kans is dat je mailing wordt gelezen.
  • Geen verspilling van drukwerk: een DM wordt gestuurd aan personen of bedrijven die daadwerkelijk interesse hebben in je product of dienst.
  • Kostenbesparend: doordat een DM alleen aan een vooraf geselecteerde doelgroep wordt gestuurd, bespaar je kosten op zowel printwerk als porto.
  • Hogere respons: een gepersonaliseerde DM wordt in tegenstelling tot onpersoonlijke mailings niet als ongewenst ervaren. Dat vergroot de kans op een respons.

Meteen aan de slag

Wij geven je zes gouden tips, zodat je meteen aan de slag kunt met je DM:

Tip 1 Maak een plan van aanpak, waarin je beschrijft wat je onder de aandacht wilt brengen, wat de voordelen van je product of dienst zijn en wat het beschikbare budget is.

Tip 2 Je DM valt of staat met een duidelijke en heldere boodschap, toegevoegde waarde en een opvallend design. Een groot voordeel van een offline DM is dat je er ook een leuke gadget bij kunt doen.

Tip 3 Zorg voor een persoonlijke benadering. Aangezien je je doelgroep van te voren bepaalt, weet je precies aan wie je DM gericht is. Gebruik hiervoor een actueel adressenbestand.

Tip 4  Neem in de DM een ‘offer you can’t refuse’ op. Zorg ervoor dat dit aanbod specifiek en persoonlijk is en een sterke call to action bevat, zodat de ontvanger er niet meer omheen kan.

Tip 5  Kies de juiste dag voor je mailing om door de brievenbus te vallen. Gaat het om een DM voor consumenten, dan is zaterdag een goede dag. Voor zakelijke klanten is het begin van de werkweek een goed moment.

Tip 6  Nazorg is net zo belangrijk als de DM zelf. Voor het optimale resultaat, kun je gebruik maken van een twee- of drietrapsmailing. Je stuurt eerst een teaser en in volgende mailings geef je de boodschap of verrassing stap voor stap vrij. Ook kun je naar aanleiding van de mailing via telefoon of e-mail een afspraak maken.

Ben jij ook benieuwd op welke manier je direct mailings kunt inzetten in jouw onderneming?

MediaCenter is gespecialiseerd in oplossingen voor online en offline communicatiecampagnes en strategieën. In een totaal traject van idee tot executie en evaluatie wordt gestreefd naar het optimale resultaat. Voor meer informatie vraag gratis onze quickscan aan via deze link of neem je vrijblijvend contact op.

>> Lees hier meer over de vernieuwende producten van MediaCenter 

DM Direct Mail