Joulz | Signing

Moeiteloos klanten binnenhalen met een impactvolle beursstand

Op de beursvloer wil je indruk maken met je stand. Het is de uitgelezen kans om jouw merk vol in de kijker te zetten bij klanten en relaties. Maar hoe realiseer je nu een beursstand die ook echt effect heeft en impact maakt? Wij helpen je er graag bij, zoals we ook al jaren mogen doen voor o.a. Joulz. We vertellen je er graag meer over!

Joulz is voormalig onderdeel van de regionale netbeheerder en richt zich op energie-infrastructuur. Onder andere met laadpalen voor bedrijven. Ze klopten aan bij MediaCenter Rotterdam omdat ze een stand hadden gereserveerd op een beurs. Het team van Joulz had echter nog geen idee hoe zij dit aan moesten pakken. Als jarenlange klant van MediaCenter Rotterdam vroegen zij ons hierin mee te denken.

Voordat we met een beursproject aan de slag gaan, starten we altijd met een intakegesprek. Zo kunnen we volop vragen stellen om te achterhalen wat de wensen van de klant zijn. De stand werd ongeveer vijf bij vijf meter groot en daarom vergde het zeker enige creativiteit om de beursstand optimaal en effectief in te richten.

Het resultaat

Alle wensen en ideeën vormden uiteindelijk een zeer aansprekende beursstand, volledig in stijl van Joulz. De wensen van Joulz om een plek te creëren waar zij bezoekers konden ontvangen zijn gerealiseerd met diverse onderdelen:

  • Een beeldscherm om informatie te tonen
  • Een toffe eyecatcher boven de stand, met het doel om bezoekers naar de stand te trekken
  • Een gezellige ruimte om bezoekers te ontvangen voor koffie en om een praatje te maken.

Als extra aandachtstrekker hebben we gebruikgemaakt van een grote aluminium lichtbak voorzien van een lichtdoorlatend full-color doek waardoor een extra dimensie aan de stand werd toegevoegd. Door de lichtbak naar voren te plaatsen, ontstond er ruimte om een pantry te realiseren. De wanden zijn opgebouwd met aluminium frames, bespannen met full-color doeken. Het meubilair in het interieur zijn gehuurd bij een verhuurbedrijf, gespecialiseerd in beursstands.

Joulz kreeg de smaak te pakken

Ook het jaar erna mochten we weer aan de slag met het ontwerpen van een nieuwe beursstand voor Joulz. Deze keer uitgebreid met een bar zodat bezoekers een drankje konden drinken. In combinatie met de verlichte kubus die boven de stand zweefde, was dit een enorme trekpleister. En dankzij de kubus was de stand ook van een afstand goed te vinden.

               

 

En ook in 2023 werd de Joulz stand weer volledig in stijl aangekleed door ons team!

Joulz stand beurs  Joulz stand beurs Joulz stand beurs

Jouw beursstand aankleden?

Of het nu om een grote of kleine oppervlakte gaat, wij zorgen dat jouw vierkante meters optimaal worden ingericht. Plus: we nemen het ontwerp en de gehele realisatie op locatie volledig uit handen. Zo ga jij met een gerust gevoel naar de beurs en kun je je volledig richten op de bezoekers.

Dus sta je binnenkort op een beurs en kun je nog wel wat hulp gebruiken? Wij denken graag met je mee. Neem contact op met een van onze accountmanagers of kom een keer langs bij ons op locatie voor een kop koffie. We bekijken graag samen alle mogelijkheden!

Facilicom Group | Signing

Stralen op de beurs met signing

Wanneer je met jouw bedrijf op de beurs staat wil je bezoekers laten beleven wat je in huis hebt. Maar hoe pak je dat aan op een beperkt aantal vierkante meters? Want hoe groot of klein de stand ook is, dát is je kader. En dat kader wil je optimaal benutten. De beursstand die wij voor Facilicom mochten realiseren is hier een mooi voorbeeld van!

Facilicom Group is één van de grootste dienstverlenende organisaties in Nederland, actief in verschillende vakgebieden zoals zorg, schoonmaak, hospitality en facilitaire services. De meeste mensen hebben nog nooit van Facilicom Group gehoord, terwijl zij hen dagelijks tegenkomen. Dat “geheim” wilde de organisatie op een creatieve manier onthullen tijdens de banenbeurs op 14 en 15 april in de RAI Amsterdam. En om hun ideeën tot leven te laten komen schakelden zij communicatiepartner MediaCenter Rotterdam in. Uiteraard stond Team Signing voor hen klaar.

Het best bewaarde geheim van Nederland

Team Facilicom had zelf al een duidelijk plan: een blue box. Bezoekers zouden dan door de kijkgaten kunnen ontdekken wat het best bewaarde geheim van Nederland is en wat Facilicom eigenlijk doet. Op een ludieke manier opvallen dat was de wens. Uiteraard hebben we dat voor hen kunnen realiseren!

Stefan Dessens, Projectmanager Signing, vertelt meer: “Op basis van de ideeën hebben we als Team Signing de koppen bij elkaar gestoken om er een aansprekend ontwerp van te maken. Hier zijn digitale tekeningen van gemaakt. Na wat aanpassingen hier en daar stond er binnen de kortste keren een prachtige 3D-visualisatie op beeld waar we mee aan de slag gingen.”

Aan alles is gedacht

Bij het ontwerp hebben we veel gebruik gemaakt van neutrale kleuren zodat de doos, uiteraard in Facilicom stijl, de echte eyecatcher van de stand was. Daarnaast is er een kleine pantry gebouwd in de stand. Uit ervaring blijkt namelijk dat het fijn is om wat opslagruimte te hebben. Ook wordt een bar, waar bezoekers aan kunnen zitten, altijd gewaardeerd!”, sluit Stefan af. Het is een interactieve en veel bezochte stand geworden. En de kijkdoos werd zelfs bewaakt door een bewaker. Want ja, beveiliging doet Facilicom uiteraard ook!

In de stand zijn achterwanden van aluminium frames geplaatst. Hier zijn grote peesdoeken in gespannen waardoor de stand een mooi geheel vormt. De kijkdoos zelf bestaat uit een aluminium frame waarop forex panelen zijn bevestigd voor een stevige en moderne look aan de binnen- en buitenkant.

Samenwerking

Onze klant Facilicom was zeer te spreken over de beursstand en de samenwerking. Het is fijn om samen te werken met een partner als MediaCenter die begrijpt hoe wij onze concepten en ideeën tot leven willen brengen. MediaCenter heeft de stand voor ons fantastisch opgebouwd. Wij zijn heel blij met het eindresultaat en hebben ook veel leuke reacties van beursbezoekers mogen ontvangen.” Aldus Natascha van Lith, Communicatie & Employer Branding van Facilicom Group.

Daar doen we het voor!

Ben jij ook klaar voor een beursstand die alle bezoekers echt willen bezoeken? Neem dan contact op met onze signing professionals via info@mediacenterrotterdam.nl. We maken graag een afspraak bij jou op locatie!

European Space Agency | Signing

Schiet de ruimte in met signing!

De lancering van een raket meemaken is een droom van ieder kind! En stiekem ook van volwassenen, toch? Afgelopen december gebeurde het bij ESA: de ‘European Space Agency’. Omdat ESA Nederland heeft meegeholpen aan de bouw van de raket (MTG-I1) die gelanceerd werd, organiseerden zij een groot evenement. Achter de schermen hielpen wij mee aan dit evenement en mochten de signing verzorgen, met een resultaat om trots op te zijn!

ESA is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ruimtevaart in Europa. Daarnaast zorgt ESA dat nieuwe diensten en producten via ruimtevaart beschikbaar worden in Europa. ESA Nederland heeft verschillende locaties, waaronder de locatie in Noordwijk waar regelmatig evenementen plaatsvinden voor verschillende afdelingen. Als vaste signing partner verzorgen wij de visuele communicatie voor deze evenementen. En ook voor deze lancering in december mochten we weer aan de slag om professionele aankleding in stijl te verzorgen.

The sky isn’t the limit

Omdat de zaal waar het evenement plaatsvond vrij donker is, adviseerden we om verlichte frames met doeken aan te brengen. Dat zag ESA wel zitten en we plaatsten drie aluminium frames, één van tien meter breed en twee van vier meter breed. Aan de binnenkant van deze frames zijn led strips geplaatst waardoor het doek aan de voorkant en aan de achterkant verlicht wordt. Dit zorgt ervoor dat details, zoals een bliksemschicht, nog meer dimensie krijgen. ‘In het kader van duurzaamheid is dit frame een top keuze. Het is namelijk vaker te gebruiken doordat het doek uiteraard vervangbaar is”. Aldus Stefan Dessens, die dit signing project mocht begeleiden.

Naast de verlichte frames met doeken hebben we twee pop-up schermen geplaatst die als interview achtergronden fungeerden. We kozen voor een harmonicaframe waar een doek met klittenband aan bevestigd kan worden. Zo is het frame makkelijk op te zetten, af te bouwen en te verplaatsen. Verderop in de zaal stond een groot podium waar de sprekers plaats mochten nemen en waar later de raketlancering te bekijken was. Rondom dit podium hebben we twee doeken geplaatst om het plaatje compleet te maken. En een leuk detail om niet te vergeten: we hebben ook twee grote kartonnen platen geplaatst waar bezoekers een boodschap op achter konden laten. Er was ook een kunstenaar die hier tijdens het evenement karikatuurschetsen op maakte. En natuurlijk hing er ook een groot welkomstbord bij de ingang van de zaal. Al deze items zorgden voor een complete invulling van het evenement, helemaal in stijl van ESA!

Op de dag van levering hebben we in een ochtend met het team doorgeknald om alles op zijn plek te krijgen. MediaCenter Rotterdam collega’s Stefan en Mario sprongen op locatie bij om te helpen bij de installatie. We vinden het geweldig om op zo’n dag alle items samen tot leven te zien komen. Vooral als een klant er ook positief over is. Mario Mezas vertelt: “ESA was heel blij dat we alles op zo’n korte termijn voor hen konden verzorgen. Zij zijn heel tevreden met het eindresultaat en daar doen we het natuurlijk allemaal voor!”

Organiseer jij binnenkort ook een congres of evenement en ben je nog op zoek naar opvallende signing om jouw zaal mee te vullen? Denk eens aan deze vorm van visuele communicatie en vraag naar de mogelijkheden via info@mediacenterrotterdam.nl. Je bent natuurlijk ook welkom voor een kop koffie op de Metaalhof.  We bekijken graag samen wat wij voor jouw event kunnen betekenen!