Hoewel marketeers de afgelopen jaren steeds meer inzetten op online communicatie, kun je juist met fysieke communicatiemiddelen dat ene grote verschil maken. Mogelijkheden om in de offline wereld op te vallen zijn eindeloos, mede dankzij digitaal drukken. Je laat de ontvanger zien dat je aandacht besteed aan de klant en het verhaal dat je te vertellen hebt. En daar draait het in communicatieland natuurlijk nog steeds om, dan wel niet steeds meer om: dat merkverhaal op de juiste manier overbrengen.

Onder andere drukwerk kan jouw merkbekendheid, -herkenbaarheid en -visie als een soort olievlek verspreiden en je jouw doelgroep hiermee fysiek confronteren met jouw boodschap. Of dat nu gaat om de verkoop van producten, het promoten van aanbiedingen of gewoon jouw merk in de spotlight zetten… Drukwerk is nog steeds een hele goede way to go! Vooral de opkomst van digitaal drukken maakt het in deze drukke tijd nog makkelijker om snel en simpel hoogwaardig drukwerk te realiseren.

Digitaal drukken

AlbronWanneer jij aan drukwerk denkt zie je waarschijnlijk grote drukpersen met verschillende platen en heel veel herrie voor je. Die tijd is bij MediaCenter ondertussen voorbij. Een groot deel van het drukwerk drukken we tegenwoordig namelijk digitaal. Waar bij offset drukwerk verschillende drukplaten de juiste kleuren op het oppervlak drukken, wordt bij digitaal drukken het beeld direct in zijn geheel afgedrukt. Je kunt je dus wel voorstellen dat digitaal drukken daarom op verschillende niveaus aantrekkelijk is. Vooral bij kleinere oplages is digitaal drukken zeer geschikt, de opstartkosten van deze machines liggen namelijk ook nog eens lager dan we gewend waren van offset drukken.

Een digitale drukpers stuurt het beeld computergestuurd door naar de pers waardoor een drukopdracht al binnen een paar minuten klaar kan liggen. Ook is het eerste vel bij digitaal drukken meteen op kleur en gedroogd, waardoor het snel verwerkt kan worden. Doordat de beelden digitaal worden doorgestuurd kunnen we ook variabele data toevoegen en kan ieder blad bijvoorbeeld een andere aanhef, naam of logo bevatten. Het is maar net wat de klant wil, met digitaal drukken is bijna alles mogelijk en wij denken natuurlijk graag met je mee.

  • Drukwerk in kleine(re) oplagen tegen scherpe tarieven
  • Hoge (haarscherpe) kwaliteit en snelle levering
  • Personaliseren van drukwerk made easy
  • Verscheidenheid aan mogelijkheden in papier en afwerking

Deze voordelen zijn natuurlijk niet alleen aantrekkelijk voor grote partijen, ook kleinere ondernemers met een groot bereik profiteren van de kwaliteiten van digitaal drukken. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Maja Magazine van Rotterdamse onderneemster en online influencer JennieFromTheBlog.

Printing on demand

We hebben met de jaren een duidelijke verschuiving in de vraag naar drukwerk kunnen constateren. Zo is de vraag naar Printing On Demand (POD) enorm gegroeid en is er steeds meer behoefte aan custom made drukwerk dat volledig aansluit op de veranderende wensen en behoeften van de klant. En dat het liefste dan nog de volgende dag in huis.

Met digitaal drukken en printing on demand kan MediaCenter in die behoefte voorzien. Zo zijn er verschillende klanten zoals RegioBank, Albron, NVM Makelaars, Center Parcs en diverse ROC’s die gebruik maken van deze service vanuit hun eigen MediaCenter Brandportal. Met een paar klikken kunnen zij binnen hun eigen huisstijl flyers, brochures, posters, promotiemateriaal, lesmateriaal en meer bestellen. Dit zorgt natuurlijk aan alle kanten voor een snellere doorloop- en levertijd op en kan er flink op kosten worden bespaard.

Studio MediaCenter

Onze designers denken op alle manieren na over het beste resultaat voor jouw drukwerk. Of dat nu gaat om het bijwerken van een aangeleverd document, het volledig samenstellen van jouw onderscheidende huisstijl of het ontwerp van flyers, brochures, boeken, magazines etc. Doordat wij alle facetten binnen de wereld der communicatie onder het MediaCenter dak hebben gevestigd kunnen we optimaal resultaat op verschillende niveaus garanderen. Van concepting tot uitvoering en van afwerking tot aflevering, het gehele proces nemen we voor je uit handen!

Wil je weten wat MediaCenter voor jou kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend eens contact met ons op of blijf op de hoogte via onze maandelijkse inspiratiemails door je hieronder in te schrijven!