Skip to main content

Met groene vingers

en de nodige certificaten, voor een betere wereld.

Ver voordat de term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ‘hot’ werd in het bedrijfsleven waren wij al sociaal actief. Gewoon, omdat we het belangrijk vinden onze bijdrage lokaal te leveren en omdat we trots zijn op de mooie en bruisende stad waarin we gevestigd zijn.

Onze grootste passie ligt bij cultuur en sport, waar mogelijk brengen we beide werelden samen. Zo zijn wij trotse partner en sponsor van:

ABN AMRO World Tennis Tournament | De Spaanse Rijschool | De Wereld Havendagen

De Doelen | Luxor Theater | Kunsthal Rotterdam

 

Betrokken en begaan

Maar onze maatschappelijke betrokkenheid blijkt ook uit de steun aan andere maatschappelijke en culturele organisaties zoals Emma At Work, Stichting Plons en het Rotterdamse Beat the Bag.

We zetten onze expertise en productiecapaciteit in om met deze culturele en sportieve organisaties samen te werken. Daarnaast ondersteunen wij Rotterdam Topsport: het instituut waarmee Rotterdam samen met sponsoren aan topsporters de ruimte geeft om in hun sportdiscipline tot de wereldtop te gaan behoren. Het begrip sponsoring is breder dan slechts in financiële zin, we maken wederzijds gebruik van elkaars netwerk!

Onze bedrijfsvoering is zoveel mogelijk cradle to cradle en we stellen alles in het werk om bij te dragen aan een circulaire economie. Bij de inrichting van onze processen zetten we maximaal in op hergebruik van grondstoffen en materialen.

Zo wordt ons papier gescheiden in drie verschillende stromen: wit, bont en karton. We hebben dan ook een minimale hoeveelheid restafval. Drukwerk is aan het einde van de productcyclus volledig recyclebaar. Daarnaast selecteren we alle grondstoffen en verpakkingsmaterialen vanuit het oogpunt van milieueisen. Daarnaast zijn wij ook nog eens geregistreerd in het MVO register.

CO2 neutrale productie

Tot slot zijn wij aangesloten bij de Climate Neutral Group. Dit is een social-venture met als doel te komen tot een 100% klimaatneutrale wereld.

Voor ons betekent dit dat we jaarlijks kritisch kijken naar al onze bedrijvigheid inclusief alle in- en externe transportbewegingen en zo berekenen we onze CO2-footprint. De Climate Neutral Group voldoet aan de meest hoogwaardige internationale standaarden voor CO2-reductie: de Verified Carbon Standard, ondersteund door de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) en de Gold Standard, ontwikkeld door een groep Non Governmental Organisations (NGO’s) onder leiding van het Wereld Natuur Fonds.

Meer weten? Lees hier verder!

Wil je weten wat MediaCenter voor jouw merk kan betekenen?

Vraag het onze professionals!

Contactformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw privacy instellingen

MediaCenter hecht veel waarde aan het waarborgen van je privacy. Klik op 'Privacy instellingen' voor meer informatie, of sluit deze melding en geniet van je recht op 'Privacy by default'!

Lees ons privacybeleid