Duurzaam & verantwoord

vOOR EEN STERKE WERELD

Waar nog lang met elkaar van kunnen genieten.

Want ver voordat de term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ‘hot’ werd in het bedrijfsleven waren wij al sociaal actief. Gewoon, omdat we het vanaf dag één al belangrijk vinden dat we een lokale bijdrage leveren omdat we trots zijn op de mooie en bruisende stad Rotterdam waarin we gevestigd zijn.

 

Wist je dat wij trotse partner en sponsor zijn van…

Kunsthal Rotterdam   |   UNICEF

VAN BINNEN & BUITEN

We zetten niet alleen externe stappen, zowel in Rotterdam als ver daar buiten, voor een duurzaam en maatschappelijk verantwoord bedrijf. Onze bedrijfsvoering is zoveel mogelijk cradle-to-cradle en we stellen alles in het werk om bij te dragen aan een circulaire economie. Bij de inrichting van onze processen zetten we dan ook maximaal in op hergebruik van grondstoffen en materialen.

Zo wordt ons papier gescheiden in drie verschillende stromen: wit, bont en karton. Hierdoor hebben we een minimale hoeveelheid restafval en drukwerk is aan het einde van de productcyclus volledig recyclebaar. Daarnaast selecteren we alle grondstoffen en verpakkingsmaterialen vanuit het oogpunt van milieueisen.

Ook willen we door initiatieven zoals Plastic Bricks van UNICEF te steunen, onze interne en lokale stappen extra kracht geven en ook buiten onze eigen bubbel werken aan een sterkere wereld. Voor iedereen!

 

MediaCenter is ISO gecertificeerd!

ISO 9001 – Kwaliteitsmanagement
ISO 14001 – Milieumanagement
ISO 27001 – Informatiebeveiliging

NOG MEER GROENE WEETJES

Duurzaam pand

Hoe we dat doen? Energiezuinige apparatuur, zonnepanelen op onze daken, gebruik van duurzame leveranciers, minder kilometers en steeds meer elektrische voertuigen. Ieder jaar een stapje verder!

Pet-flessen doneren

We verzamelen pet-flessen en blikjes in onze eigen recyclebox. Het statiegeld dat we ophalen, doneren we aan het Plastic Bricks project van UNICEF. Zo zorgen we voor een betere leefomgeving in Ivoorkust en zijn we zelf ook bewuster met ons afval omgaan!

Groen communiceren

Parallel hieraan adviseren we klanten hoe ze hun communicatieproces steeds duurzamer kunnen inrichten. Zo denken we mee over duurzame relatiegeschenken, printwerk of signing! Daarnaast delen wij regelmatig tips over duurzaam communiceren in onze blogs.

Papiersnippers

Ook verzamelen wij oud papier voor cliënten in de gehandicaptenzorg met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Als activiteit versnipperen zij dit papier voordat het door ons wordt gerecycled. Een dagactiviteit die zij met veel liefde doen!

Logo MediaCenter Rotterdam