Communicatie

DUURZAME DOELEN

Zo maak je duurzame communicatie keuzes.

Ontdek onze opties voor duurzame communicatiemiddelen en verminder je zakelijke ecologische voetafdruk. Van ecologische roll-up banners, gemaakt van 100% gerecycled materiaal, tot items ter vervanging van wegwerp koffiebekers. Je kunt nog steeds indruk én milieuvriendelijke keuzes in 2024 omarmen.

Dat duurzaamheid al langer hot topic is in veel sectoren, is voor de meeste mensen niet onbekend. Deze “groene” ontwikkeling wordt aangewakkerd door onze groeiende interesse in milieukwesties en het collectieve gevoel van verantwoordelijkheid er iets aan te doen.

Zakelijk duurzame stappen zetten

Echter is het niet voor iedereen makkelijk om zich aan te passen naar de nieuwe maatstaven, zeker niet voor bedrijven. Want hoe blijf je effectief communiceren én maak je duurzame keuzes?

Hoe kleed je nu het event, de beurs of het kantoor aan? En wat stuur je klanten in een direct mail? En hoe doen we dat met verpakkingen? Vragen die op veel afdelingen voorbij komen als het gaat om duurzaam communiceren.

Maar wist je dat er ook allerlei duurzame opties verkrijgbaar zijn waarmee je indruk blijft maken en tegelijkertijd ook je ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houdt? Zo maak je misschien nog wel méér indruk als daarvoor, in elk geval een meer duurzame indruk!

PXL_20240126_131958829
PXL_20240215_142548860

Kies voor groene(re) opties

Er zijn zoals gezegd allerlei communicatie- en promotionele artikelen verkrijgbaar die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, biologisch afbreekbaar zijn en minder afval veroorzaken.

Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord van de duurzame roll-banner? Wij noemen dit de eco-banner. De eco-banner is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Hierdoor is hij volledig biologisch afbreekbaar en kan de banner na gebruik gewoon bij het oud papier worden weggegooid. Een milieuvriendelijke en praktische keuze om de klassieke aluminium roll-banner mee te vervangen!

En is het je opgevallen? Bij veel bedrijven is de wegwerp koffiebeker sinds januari 2024 verdwenen. Hét moment om relaties, klanten en ook collega’s een gepersonaliseerde koffiebeker cadeau te doen ter vervanging! En ter promotie van jouw business natuurlijk, zeker met deze duurzame opties. Want zodra je afstapt van single use producten, is er ook een grote kans dat jouw merk vaker dan één keer in beeld komt bij de ontvanger!

Nog een duurzaam tippie extra

Ook door te kiezen voor een partner in warehousing en distributie draag je bij aan duurzame bedrijfsdoelen. Door je opslag, productie en distributie centraal te regelen verminder je namelijk de ecologische impact van logistieke processen voor jouw organisatie. Dit zorgt onder andere voor efficiënter energiegebruik, de optimalisatie van transportroutes en het minimaliseren van verpakkingsafval. Minder fotoprint dus!

 We vertellen je graag meer!

Logo MediaCenter Rotterdam