MediaCenter is trots lid van de ‘Club van 1000’. Dit is een netwerk van gemotiveerde bedrijven en fondsen die zich inzetten om jongeren met een fysieke chronische aandoening werkervaring op te laten doen. Deze groep jongeren heeft het al zwaar genoeg dankzij hun beperking, dus is het absoluut niet nodig hun weg door de arbeidsmarkt zwaar en ingewikkeld te maken. Daar dragen wij graag aan bij!

Emma At Work

De ‘Club van 1000’ is een initiatief van Emma At Work. Emma At Work is in 2006 ontstaan vanuit het Emma Kinderziekenhuis/AMC en ondersteunt jongeren met een fysieke chronische aandoening naar een zelfstandige toekomst. Alle betrokken medewerkers en vrijwilligers zijn expert op het gebied van begeleiding en bemiddeling van deze groep jong volwassenen en brengen de jongeren onder andere in contact met potentiële werkgevers. En dat hebben zij ook gedaan voor Bettine, onze administratieve duizendpoot!

Sinds de zomer van 2018 is Bettine bij ons aan het werk in haar administratieve functie. Als slechthorende droeg zij al sinds haar 4e jaar gehoorapparaten aan beide oren en zonder stappen zou zij al snel geheel doof worden. Na een preventieve operatie gebeurde dit alsnog en ging Bettine zonder enig geluid te horen door het leven. Dat is gelukkig voorbij want in 2017 werd een elektronisch implantaat (CI) geplaatst waardoor Bettine’s gehoorzenuwen in het slakkenhuis gestimuleerd worden. Er ging een hele nieuwe wereld voor haar open! Toch is niet alles nu ineens opgelost, zo kan zij nog steeds niet horen uit welke richting een geluid komt en is zij zonder de CI toch echt nog doof. Dan is naar behoren functioneren in de samenleving toch ineens weer erg lastig…

Opnieuw leren horen

Emma at work bettineMet een CI moet je weer helemaal opnieuw leren horen, het was voor Bettine dus niet geheel vanzelfsprekend te solliciteren op een openstaande functie bij MediaCenter. Maar toch heeft ze de sprong gewaagd en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Bettine: “De klik was er meteen na mijn proefdagen en toen werd ik al snel aangenomen. Mijn collega’s hebben begrip en houden rekening met mijn slechthorendheid. Tijdens het communiceren is voor mij het fijnste wanneer ik de persoon kan aankijken zodat dit het minst moeite kost. Telefoneren doe ik bijvoorbeeld momenteel niet, omdat dit erg lastig is in een rumoerige werkomgeving. Dat kan ik dus alleen in een stille omgeving maar daar kunnen we prima mee werken.”

Alle jongeren hebben recht op een eerlijke kans om mee te kunnen draaien in de arbeidsmarkt, chronische beperking of niet. Daarom zijn met veel trots partner van Emma At Work en onderdeel van de ‘Club van 1000’. Wil je meer weten over dit initiatief? Ga dan naar www.emma-at-work.nl of lees hier meer over de ‘Club van 1000‘.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de diverse branches waar MediaCenter werkzaam is? Laat je e-mailadres achter en dan weet je direct wanneer er weer nieuwe inspiratie voor je klaar staat!