European Space Agency

SIGNING | ESA

Schiet de ruimte in met signing!

De lancering van een raket meemaken is een droom van ieder kind! En stiekem ook van volwassenen, toch? Afgelopen december gebeurde het bij ESA: de ‘European Space Agency’. Omdat ESA Nederland heeft meegeholpen aan de bouw van de raket (MTG-I1) die gelanceerd werd, organiseerden zij een groot evenement. Achter de schermen hielpen wij mee aan dit evenement en mochten de signing verzorgen, met een resultaat om trots op te zijn!

ESA is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ruimtevaart in Europa. Daarnaast zorgt ESA dat nieuwe diensten en producten via ruimtevaart beschikbaar worden in Europa. ESA Nederland heeft verschillende locaties, waaronder de locatie in Noordwijk waar regelmatig evenementen plaatsvinden voor verschillende afdelingen. Als vaste signing partner verzorgen wij de visuele communicatie voor deze evenementen. En ook voor deze lancering in december mochten we weer aan de slag om professionele aankleding in stijl te verzorgen.

The sky isn’t the limit

Omdat de zaal waar het evenement plaatsvond vrij donker is, adviseerden we om verlichte frames met doeken aan te brengen. Dat zag ESA wel zitten en we plaatsten drie aluminium frames, één van tien meter breed en twee van vier meter breed. Aan de binnenkant van deze frames zijn led strips geplaatst waardoor het doek aan de voorkant en aan de achterkant verlicht wordt. Dit zorgt ervoor dat details, zoals een bliksemschicht, nog meer dimensie krijgen. ‘In het kader van duurzaamheid is dit frame een top keuze. Het is namelijk vaker te gebruiken doordat het doek uiteraard vervangbaar is”. Aldus Stefan Dessens, die dit signing project mocht begeleiden.

Op de dag van levering hebben we in een ochtend met het team doorgeknald om alles op zijn plek te krijgen. MediaCenter Rotterdam collega’s Stefan en Mario sprongen op locatie bij om te helpen bij de installatie.

We vinden het geweldig om op zo’n dag alle items samen tot leven te zien komen. Vooral als een klant er ook positief over is. Mario Mezas vertelt: “ESA was heel blij dat we alles op zo’n korte termijn voor hen konden verzorgen. Zij zijn heel tevreden met het eindresultaat en daar doen we het natuurlijk allemaal voor!”

Het resultaat

Naast de verlichte frames met doeken hebben we twee pop-up schermen geplaatst die als interview achtergronden fungeerden. We kozen voor een harmonicaframe waar een doek met klittenband aan bevestigd kan worden. Zo is het frame makkelijk op te zetten, af te bouwen en te verplaatsen. Verderop in de zaal stond een groot podium waar de sprekers plaats mochten nemen en waar later de raketlancering te bekijken was. 

Rondom dit podium hebben we twee doeken geplaatst om het plaatje compleet te maken. En een leuk detail om niet te vergeten: we hebben ook twee grote kartonnen platen geplaatst waar bezoekers een boodschap op achter konden laten. Er was ook een kunstenaar die hier tijdens het evenement karikatuurschetsen op maakte. En natuurlijk hing er ook een groot welkomstbord bij de ingang van de zaal. Al deze items zorgden voor een complete invulling van het evenement, helemaal in stijl van ESA!

Alles is mogelijk!

Organiseer jij binnenkort ook een congres of evenement en ben je nog op zoek naar opvallende signing om jouw zaal mee te vullen? Denk eens aan deze vorm van visuele communicatie en vraag naar de mogelijkheden via info@mediacenterrotterdam.nl. Je bent natuurlijk ook welkom voor een kop koffie op de Metaalhof.  We bekijken graag samen wat wij voor jouw event kunnen betekenen!

Logo MediaCenter Rotterdam