Eind augustus werd het nieuwste boek van Bram Klein met muziek van Bart Wijtman en Joris Lutz gepresenteerd in een speciale RET-Fred-tram die door het centrum van Rotterdam reed. Als producent van het boek ‘Fred en het geheim van de haven’ waren wij daar natuurlijk bij!
‘Fred en het geheim van de haven’ is de opvolger van ‘Fred en de haven’ en werd zoals gezegd ook nu weer op MediaCenter machines geproduceerd. Dit keer is ook de koppeling met online volledig benut. Zo kun je de gratis Fred010-app downloaden en worden kids zo gestimuleerd om na het lezen naar buiten te gaan en de stad in het echt te ontdekken.

Van boek, naar scherm, naar real-life

Het is weer een uniek, muzikaal avontuur voor kids vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders geworden. En niet alleen het boek, maar ook de liedjes, het luisterboek, gekoppelde voorstellingen en app zorgen voor entertainment alom. Door middel van AR kunnen de kids zelfs door de hele stad speuren naar het geheim van de haven! Op vier locaties kun je met de app het verhaal tot leven laten komen.
Het verhaal is geschreven door Bram Klein en de liedjes zijn gemaakt door Bart Wijtman en Joris Lutz. Lutz heeft ook in de app het verhaal ingesproken en 10 liedjes gezongen. De illustraties en game design komen uit handen van Sebastiaan de Ruiter, en Maikel Coomans van Must See heeft de app en AR-implementaties gerealiseerd.

De verkoop is begonnen!

Het eerste exemplaar van het boek werd 28 augustus 2019 overhandigd aan Jean-Paul Duurland, marketing manager van de RET. Daarmee werd ook meteen de aftrap van de boekverkoop gegeven. Maar liefst 5000 stuks zijn geleverd met een bijpassend wikkel, die ook meteen een boekenlegger is.
Wil jij dit boek voor jouw (klein)kids in handen krijgen? Neem contact op met je MediaCenter accountmanager!