Na drie en een halve dag auditors over de vloer, kregen we afgelopen week het mooie nieuws: we mogen het certificaat ISO 27001 wederom behouden! Een waardevolle prestatie, waar we dan ook verrukt mee zijn.
Een van grootste risico’s waar een bedrijf mee te maken kan krijgen zijn cyberaanvallen. We zijn bij MediaCenter dan ook al jaren druk bezig om informatiebeveiliging constant te verbeteren. En met het ISO 27001 certificaat tonen we aan dat onze informatiebeveiliging op orde is!

Informatie structureren

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om de beveiliging van hun informatie te structureren op basis van ISO 27001. Dit is wereldwijd dan ook de meest populaire norm in informatiebeveiliging. Deze informatiebeveiliging is het behouden van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie. Daarnaast kunnen ook andere eigenschappen, zoals authenticiteit, verantwoording, onweerlegbaarheid en betrouwbaarheid hierbij een rol spelen. ISO 27001 beschrijft hoe we procesmatig met het beveiligen van deze informatie kunnen omgaan.
Ons informatiebeveiligingssysteem conform ISO 27001 noemen we het Information Security Management System (ISMS). In 2016 hebben wij dit systeem geïmplementeerd en behaald op basis van een 7-stappen plan, en ook dit jaar tijdens hercertificering bleek dat alles op orde is!
Het 7-stappen plan bestaat uit:

  1. Het bepalen van de scope.
  2. Opstellen van het beleid.
  3. Inventarisatie van informatie en middelen.
  4. Uitvoeren van de risicoanalyse en selecteren van maatregelen.
  5. Implementeren en monitoren van maatregelen.
  6. Uitvoeren van interne audits.
  7. Directiebeoordeling en correctieve acties.

Teamwork makes the dream work!

Samen met het team zorgen we er constant voor dat data op een gedegen en veilig manier wordt verwerkt en gedeeld, zodat we altijd aan de ISO 27001 norm voldoen. Prachtig dat de inzet wordt beloond met deze geslaagde hercertificering. Hoera, hoera, hoera!
Wil je op de hoogte blijven en meer van dit soort inspiratie ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse inspiratiemails door hieronder je e-mailadres achter te laten.