Digitale oplossingen

Wil je de interesse van je klanten en prospects vasthouden door middel van online marketing? Doen!

Maar doe het dan wel op een effectieve en doordachte manier. Dat kan bijvoorbeeld door meer dynamische en persoonlijke e-mailings te verzenden. Hoe? We vertellen het graag!

Om prospects en klanten aan je te binden heb je een connectie nodig; een reden waarom deze prospects aan je blijven plakken. Dat plakgehalte realiseer je door betrokkenheid onder je potentiele fans te creëren. Die betrokkenheid krijg je niet door klakkeloos content online te gooien en dan maar te hopen dat men zich aangesproken voelt. Ten eerste vervult dit jouw drang naar interactie en effect niet. Ten tweede kan het zomaar zijn dat de klant en/of prospect dit als vervelend ervaart en zelfs afhaakt.

Denk vanuit de ontvanger

Dat laatste wil je natuurlijk vermijden. Daarom is het zo belangrijk om vanuit een menselijk oogpunt met jouw content om te gaan. Maak het persoonlijk! Met relevante en gepersonaliseerde content bereik je de ontvanger namelijk wel. Maak je het dynamisch? Dan ga je zelfs een stap verder en wordt de content volledig afgesteld op de interesses en behoeften van de ontvanger.

“Er is geen kanaal waarmee je zo direct met je doelgroep kunt communiceren en waarvan de ROI zo hoog is als e-mail”, zo zegt Mark van den Berg van Spotler. Je kunt dus wel stellen dat de moeite die je steekt in het optimaliseren van je e-mailings uiteindelijk zijn vruchten zeker gaat afwerpen.

Dat gewenste plakgehalte realiseer je onder andere door e-mailings te verzenden die zijn afgestemd op het gedrag en de interesses van de ontvanger. Deze mailings verstuur je op het juiste moment en in de juiste fase van de customer journey. Jouw prospects ontvangen dan natuurlijk een andere e-mail dan je huidige klanten. Doordat je precies op het juiste moment op het netvlies van de prospect en/of klant verschijnt, geef je hen net dat extra duwtje.

Het begint bij persoonlijkheid

Communicatie zonder persoonlijkheid is als een patatje oorlog zonder pindasaus, het is het eigenlijk net niet helemaal. En dat denkt je ontvanger ook bij e-mailings zonder persoonlijke noot. Naast dat je hen op dat moment niet passend aanspreekt en de boodschap niet overkomt, zullen zij bij een volgend communicatiemoment de verwachting laag hebben liggen of zelfs afhaken. Met een aantal kleine optimalisaties zoals een persoonlijke aanhef in de titel, een persoonlijke aanbieding en een passende tone-of-voice, verhoog je de interactie al. Maar zoals gezegd ga je met dynamische content nog een stap verder.

Dynamische content past zich namelijk automatisch aan naar de persoonlijke interesses en behoeften van de ontvanger. En dat is dus niet alleen een persoonlijke aanhef, maar de inhoud van de e-mail die automatisch naar de lezer wordt aangepast. We hebben het dan over wie de ontvanger is, wat de ontvanger bekijkt en op dat moment dus interessant vindt. Marketing automatio software analyseert de gegevens van de ontvanger en zijn of haar plek in de customer journey. Aan de hand van die informatie stelt het systeem dus automatisch relevante content voor.

Ga op ontdekking

Om dit op een effectieve manier te doen bouw je een e-mailing op voor verschillende doelgroepen. Door dynamische content in te voegen, wordt de juiste content getoond aan de ontvanger die aan de passende kenmerken voldoet. Je gaat werken met tags, segmentaties en moet je koppie erbij houden. Maar wanneer alles op de juiste manier ingesteld staat, kun je weer een hele tijd vooruit. Je zorgt er zo namelijk voor dat de ontvanger de connectie met jouw bedrijf voelt en zich kan identificeren met hetgeen dat aangeboden wordt. En dat zorgt voor? Juist, meer conversie!

Wil je meer weten over marketing automation en wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Onze marktteams staan altijd open voor vragen! Neem dus zeker eens vrijblijvend contact met ons op!

Of wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de diverse branches waar MediaCenter werkzaam is? Laat je e-mailadres achter en dan weet je direct wanneer er weer nieuwe inspiratie voor je klaar staat!