Influencer marketing is één van de manieren om de berg content te omzeilen. Het inzetten van invloedrijke personen (influencers), met een eigen fanbase doen we al jaren. Doordat volgers zich betrokken voelen, komt onze boodschap extra goed aan, is het idee. Maar is dat ook zo?

Met de komst van het internet en sociale media is de consument minder gevoelig geworden voor advertenties en reclame. Met name millenials zijn een stuk wantrouwiger. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat we als consumenten earned media, mond-tot-mondreclame of aanbevelingen van bekenden meer vertrouwt dan branded advertenties en reclames. Iemand met wie jij je kunt identificeren, geloof je immers eerder dan een advertentie. Als marketeers kunnen we hierop inspelen door influencer marketing in te zetten.

Je merkbereik vergroten, is zo makkelijk nog niet. De toch al betrokken ‘fanbase’ van een blogger of social influencer kun je direct aanspreken met je merk. Maar hoe maak je het werken met een influencer effectief? En wat is de invloed van zijn of haar fans op het imago van je eigen merk?

Er verschijnen mooie artikelen over dit onderwerp op sites als Frankwatching en Marketingtribune:

Ga voor bereik, relevantie en interactie


http://www.marketingfacts.nl/berichten/4-voorbeelden-van-hoe-en-wanneer-je-influencer-marketing-inzet

MediaCenter werkt met veel merken en organisaties aan de promotie.
Wil je hier meer van weten of eens met ons praten over jouw merk?

Mail dan naar: ihoytink@mediacenterrotterdam.nl