UNICEF

Business Buddie

MediaCenter is trotse UNICEF Business Buddie.

MediaCenter is vanaf januari 2024 officieel Business Buddie van UNICEF. Door ons in te zetten voor dit initiatief helpen we kinderen in Ivoorkust aan beter onderwijs via het innovatieve project Plastic Bricks. Door plastic te recyclen worden bouwstenen voor klaslokalen gemaakt. 

Bouwstenen voor de toekomst

Het project Plastic Bricks stimuleert niet alleen onderwijs voor meer kinderen in Ivoorkust. Er wordt ook gewerkt aan een beter milieu. Ivoorkust heeft namelijk een enorm afvalprobleem. Hoofdstad Abidjan produceert elke dag 288.000 kilo plastic afval. UNICEF laat een deel hiervan recyclen tot plastic bouwstenen, waarmee schoollokalen worden gebouwd. Op dit moment gaan er 1,6 miljoen kinderen in Ivoorkust niet naar school. Dankzij de onze bijdrage kunnen meer kinderen onderwijs volgen.

288.000 kilo plastic per dag

In het programma programma Plastic Bouwstenen worden 3 uitdagingen aangepakt:

  • Vervuiling van de leefomgeving: in Abidjan wordt per dag maar liefst 288.000 kilo plastic geproduceerd. Het plastic afval vervuilt het grondwater in armere gemeenschappen, waardoor de kans op ziektes groot is. 
  • Onderbetaling van vrouwen: slechts 5 procent van het plastic wordt verkocht voor recycling, vooral door jongeren en vrouwen. Zij krijgen hier geen eerlijke prijs voor.  
  • 1,6 miljoen kinderen en jongeren gaan niet naar school. 

Wat doen wij voor UNICEF?

Met een kleine handeling is het al mogelijk om dit initiatief te steunen. Zo verzamelen wij bijvoorbeeld het hele jaar door lege flessen in vanuit huis, onderweg of gebruik op kantoor. Dit verzamelen we in onze eigen recyclebox. Het statiegeld dat wij in heel 2024 ophalen, doneren we aan dit project van UNICEF. Zo zorgen we er ook nog eens voor dat we bewuster met ons afval omgaan!

Daarnaast doneren wij het hele jaar door een deel van onze omzet aan UNICEF. In de eerste periode ligt onze focus op signing waarbij we 2% van onze totale signing omzet, in de pot van Unicef stoppen. 

Binnenkort vertellen we meer over onze bijdrage aan dit mooie project!

Meer informatie over het project Plastic Bricks of over Business Buddie worden lees je op de website van UNICEF.

Logo MediaCenter Rotterdam