Zelfs in een digitale samenleving hebben beurzen en tentoonstellingen hun waarde als medium om contact te leggen met (potentiële) klanten niet verloren. Hoe makkelijk zou het zijn als je voor het hele proces van conceptontwikkeling tot standbouw en van dataverzameling tot interactie met klanten slechts één partij hoeft in te schakelen?

Terwijl er minder bezoekers op beurzen afkomen, is het aantal beurzen wél gestegen. Volgens de Jaarbeurs is er in deze tijd van digitalisering juist enorme behoefte aan live evenementen vanwege de mogelijkheden die het biedt voor interactie.

Trends in de standbouw markt

Ook de markt van standbouw is aan ontwikkelingen onderhevig. Zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zogenaamde modulaire stands die uit verschillende delen bestaan. Deze kun je eventueel ook gemakkelijk zelf opzetten en op een later moment kun je onderdelen hiervan opnieuw gebruiken. 

Ook worden er steeds meer duurzame materialen toegepast, die opnieuw kunnen worden gebruikt en makkelijk te vervoeren zijn. Dat scheelt weer in transportkosten.

Ten slotte wordt het ophalen van bezoekersdata steeds belangrijker en gelukkig ook gemakkelijker. Hiervoor wordt veel gebruik gemaakt van digitale middelen in je beursstand. Te denken valt aan photo boots en (digitale) spellen die fysiek op de beursvloer te spelen zijn en makkelijk te delen zijn op social media.

Interactie en naamsbekendheid

Met deelname aan beurzen kun je verschillende doelstellingen realiseren. Allereerst is het een ideale manier om prospects te benaderen, maar ook kun je contact met bestaande klanten onderhouden. Daarnaast creëer je op deze manier naamsbekendheid en kun je nieuwe producten lanceren of demonstreren. Afhankelijk van je wensen en doelstellingen, de grootte van de beursstand en het budget dat beschikbaar is, zijn er verschillende mogelijkheden.

Ontzorging van A tot Z

Er komt behoorlijk wat kijken bij het ontwikkelen van een stand. Van bepalen van wensen en doelstellingen tot creatie, design en daadwerkelijke invulling van het concept. Ook wil je resultaten meetbaar maken. Daarnaast worden er steeds strengere eisen gesteld aan standbouw, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid en specifieke eisen van de locatie-eigenaar. Concepting is dus echt key!

Hiervoor zijn eigen medewerkers vaak te druk, waardoor details en functionele aspecten rondom de beursstand snel over het hoofd worden gezien. Ook is het onpraktisch en inefficiënt om voor elk onderdeel een andere partij in te schakelen. Zorg daarom dat er één partij verantwoordelijk is voor conceptontwikkeling, operationele uitvoering en de daadwerkelijke invulling van een congres of event, inclusief de communicatie daaromheen.

Wil jij ook graag het meeste halen uit je beursdeelname en ben je op zoek naar één partij die de gehele organisatie voor jou uit handen neemt?

MediaCenter is gespecialiseerd in oplossingen voor online en offline communicatiecampagnes en strategieën. Ook zijn we dé ideale partner voor conceptontwikkeling en operationele uitvoering van je beursdeelname. Altijd met oog op een optimaal resultaat. Voor meer informatie vraag je gratis onze quickscan aan via deze link of neem eens vrijblijvend contact op.