UNICEF Business Buddie

PLASTIC BRICKS PROJECT

Wij zijn trotse Business Buddie van UNICEF!

En we steunen wij het innovatieve project ‘Plastic Bricks’ waardoor kinderen in Ivoorkust naar school kunnen en plastic op een slimme manier voor algehele verbeteringen voor de gemeenschap zorgt.

We vertellen je er graag meer over.

TOT NU TOE OPGEHAALD
11%

Voor € 10.000 bouwt UNICEF een nieuw klaslokaal van plastic bouwstenen.

BOUWSTENEN VOOR DE TOEKOMST

288.000 kilo plastic per dag

Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Er wordt maar liefst 288.000 kilo plastic per dag geproduceerd in de stad Abidjan. Veel van
het afval komt terecht op stortplaatsen en vervuilt het grondwater. Slechts 5% van het plastic wordt verkocht voor recycling, vooral door jongeren en vrouwen. Maar zij worden allemaal onderbetaald. 

Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school. 

Van plastic tot stenen voor scholen

UNICEF traint moeders en jongeren in het verzamelen, veilig opslaan en verwerken van plastic afval. Ook krijgen zij een training in ondernemerschap, zodat zij hun eigen bedrijven kunnen opzetten. Bij een recycling fabriek kopen wij het plastic afval direct bij de vrouwen voor een eerlijke prijs. De fabriek verwerkt het plastic afval tot bouwstenen, die worden gebruikt voor de bouw van nieuwe klaslokalen. Zo creëren we een schonere leefomgeving voor kinderen en zorgen ze ervoor dat kinderen naar school kunnen.

WAT DOEN WIJ?

Met een kleine handeling is het al mogelijk om dit initiatief te steunen. Zo verzamelen wij bijvoorbeeld het hele jaar door lege flessen in vanuit huis, onderweg of gebruik op kantoor. Dit verzamelen we in onze eigen recyclebox. Het statiegeld dat wij in heel 2024 ophalen, doneren we aan dit project van UNICEF. Zo zorgen we er ook nog eens voor dat we bewuster met ons afval omgaan!

Daarnaast doneren wij het hele jaar door een deel van onze omzet aan UNICEF. In de eerste periode ligt onze focus op signing waarbij we 2% van onze totale signing omzet, in de pot van Unicef stoppen. 

Binnenkort vertellen we meer over onze bijdrage aan dit mooie project!

Meer informatie over het project Plastic Bricks of over Business Buddie worden, lees je op de website van UNICEF.

Logo MediaCenter Rotterdam